s

s

22 wrz 2016

Batoniki musli



Kto z nas nie lubi batoników?
Ale te kupione w sklepie mają za dużo cukru , syropów i regulatorów, 
więc postanowiłam zrobić je sama .
Jest to bardzo proste i nie wymaga wysokich umiejętności kulinarnych.

Wystarczy zaopatrzyć się w:

- płatki owsiane (ja biorę błyskawiczne)
- wiórki kokosowe
- ziarna słonecznika
- żurawinę
-mleko skondensowane słodzone

(dodatki mogą być różne w zależności od upodobań,
moja córcia lubi właśnie takie)

Teraz wszystko wsypujemy do dużej miski - według upodobań
i zalewamy połową mleka skondensowanego , 
mieszamy.

Wszystko wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem
 i pieczemy około 50 minut w 160 st.

SMACZNEGO.














2 komentarze:

  1. Dziękuję za ten przepis. Skorzystam na pewno, bo bardzo lubię takie batoniki! Są pyszną przekąską w ciągu dnia.
    Wspaniałego weekendu!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń