Kto z nas nie lubi batoników?
Ale te kupione w sklepie mają za dużo cukru , syropów i regulatorów,
więc postanowiłam zrobić je sama .
Jest to bardzo proste i nie wymaga wysokich umiejętności kulinarnych.
Wystarczy zaopatrzyć się w:
- płatki owsiane (ja biorę błyskawiczne)
- wiórki kokosowe
- ziarna słonecznika
- żurawinę
-mleko skondensowane słodzone
(dodatki mogą być różne w zależności od upodobań,
moja córcia lubi właśnie takie)
Teraz wszystko wsypujemy do dużej miski - według upodobań
i zalewamy połową mleka skondensowanego ,
mieszamy.
Wszystko wykładamy do foremki wyłożonej pergaminem
i pieczemy około 50 minut w 160 st.
SMACZNEGO.
Dziękuję za ten przepis. Skorzystam na pewno, bo bardzo lubię takie batoniki! Są pyszną przekąską w ciągu dnia.
OdpowiedzUsuńWspaniałego weekendu!:)
Wygląda bardzo apetycznie:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń