s

s

1 wrz 2016

czas na keczup




Witam Was serdecznie!!!
Jak wiecie to czas robienia przetworów, 
więc i ja wpadłam w wir przetwarzania wszystkiego co mi wpadnie w ręce.
 Były już sałatki z ogórów , soki , nalewki , dżemy , a teraz jest keczup.
Przepis dostałam od koleżanki i niczym nie ustępuje w smaku tym markowym ,
powiem więcej te wręcz się do niego nie umywają!



Przepis :
4 kg. pomidorów (obrane i pokrojone)
2 cebule (obrane i pokrojone)
4 ząbki czosnku
8 liści laurowych
8 ziaren ziela angielskiego
8 łyżek octu jabłkowego
6 łyżek - czubatych miodu
4 łyżki oleju

Pomidory wrzucamy do garnka.
Dodajemy czosnek i cebulę
liście laurowe , ziele angielskie , sól , pieprz , olej , ocet. 
Podgrzewamy 10 minut pod przykryciem. 
Dodajemy miód.
 Gotujemy 3 godz. bez przykrycia ,
 lub dotąd gdy odparuje do odpowiedniej konsystencji. 





SMACZNEGO!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz